Jump to content

Jatheish

Unofficial Dedicated Server Info!

Recommended Posts

So I'll share my "experiences": D as soon as you have configured your ServerGrids correctly you have to create a batch file for each server that tells the server which "Map" to start and which ports .. if you have multiple servers It is important to create a separate storage directory for each server. Player and tribe data are stored by the regis server in the database which is retrieved by all servers in the cluster. Here are 2 batch files for my first 2 servers:

ShooterGameServer.exe Ocean? ServerX = 0? ServerY = 0? AltSaveDirectoryName = SavedTemperate? MaxPlayers = 125? ReservedPlayerSlots = 25? SeamlessIP = 89.163.162.242? Port = 7777? QueryPort = 27015 -NoBattlEye -log -server

ShooterGameServer.exe Ocean? ServerX = 1? ServerY = 0? AltSaveDirectoryName = SavedDesert? MaxPlayers = 125? ReservedPlayerSlots = 25? SeamlessIP = 89.163.162.242? Port = 7755? QueryPort = 27020 -NoBattlEye -log -server

Server x and y is the map which should start the server you configured in the ServerGrid x = 0 y = 0 is for example A1 and x = 0 y = 1 is eg A2

when a server is completely booted, the following is output:

[2018.12.25-15.00.48: 636] [0] LogMemory: Virtual Memory: 4427.20 MB used, 134217728.00 MB total
[2018.12.25-15.00.48: 948] [0] ATLAS Version: 6.2 (Rev. 105929)
[2018.12.25-15.00.48: 948] [0] PID: 7064
[2018.12.25-15.01.08: 801] [0] Primal Game Data Took 19.19 seconds
[2018.12.25-15.01.11: 762] [0] SteamSocketsOpenSource: gethostname failed ()
[2018.12.25-15.01.11: 763] [0] gethostbyname failed ()
[2018.12.25-15.01.16: 922] [0] Network range scales set to: 60 start, 100 end, 0.500000 endscale
[2018.12.25-15.01.16: 951] [0] Server: "Tropical Thunder" has successfully started!
[2018.12.25-15.01.17: 025] [0] Commandline: Ocean? ServerX = 0? ServerY = 0? AltSaveDirectoryName = SavedTemperate? MaxPlayers = 125? ReservedPlayerSlots = 25? SeamlessIP = 89.163.162.242? Port = 7777? QueryPort = 27015 -NoBattlEye -log -server
[2018.12.25-15.01.17: 025] [0] Full Startup: 29.76 seconds (BP compile: 0.00 seconds)
[2018.12.25-15.01.17: 026] [0] Number of cores 4

 

hope this helps 🙂

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, Master said:

So I'll share my "experiences": D as soon as you have configured your ServerGrids correctly you have to create a batch file for each server that tells the server which "Map" to start and which ports .. if you have multiple servers It is important to create a separate storage directory for each server. Player and tribe data are stored by the regis server in the database which is retrieved by all servers in the cluster. Here are 2 batch files for my first 2 servers:

ShooterGameServer.exe Ocean? ServerX = 0? ServerY = 0? AltSaveDirectoryName = SavedTemperate? MaxPlayers = 125? ReservedPlayerSlots = 25? SeamlessIP = 89.163.162.242? Port = 7777? QueryPort = 27015 -NoBattlEye -log -server

ShooterGameServer.exe Ocean? ServerX = 1? ServerY = 0? AltSaveDirectoryName = SavedDesert? MaxPlayers = 125? ReservedPlayerSlots = 25? SeamlessIP = 89.163.162.242? Port = 7755? QueryPort = 27020 -NoBattlEye -log -server

Server x and y is the map which should start the server you configured in the ServerGrid x = 0 y = 0 is for example A1 and x = 0 y = 1 is eg A2

when a server is completely booted, the following is output:

[2018.12.25-15.00.48: 636] [0] LogMemory: Virtual Memory: 4427.20 MB used, 134217728.00 MB total
[2018.12.25-15.00.48: 948] [0] ATLAS Version: 6.2 (Rev. 105929)
[2018.12.25-15.00.48: 948] [0] PID: 7064
[2018.12.25-15.01.08: 801] [0] Primal Game Data Took 19.19 seconds
[2018.12.25-15.01.11: 762] [0] SteamSocketsOpenSource: gethostname failed ()
[2018.12.25-15.01.11: 763] [0] gethostbyname failed ()
[2018.12.25-15.01.16: 922] [0] Network range scales set to: 60 start, 100 end, 0.500000 endscale
[2018.12.25-15.01.16: 951] [0] Server: "Tropical Thunder" has successfully started!
[2018.12.25-15.01.17: 025] [0] Commandline: Ocean? ServerX = 0? ServerY = 0? AltSaveDirectoryName = SavedTemperate? MaxPlayers = 125? ReservedPlayerSlots = 25? SeamlessIP = 89.163.162.242? Port = 7777? QueryPort = 27015 -NoBattlEye -log -server
[2018.12.25-15.01.17: 025] [0] Full Startup: 29.76 seconds (BP compile: 0.00 seconds)
[2018.12.25-15.01.17: 026] [0] Number of cores 4

 

hope this helps 🙂

Mind if I make this public on the Atlas Server help Discord? https://discord.gg/nUPzNUn

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, DarkEmpire said:

 

error after several hours of server operation

tZUw6VO.jpg

calling a function that is either typo/missing or un-linked reference. Can you post a log dump on pastebin or something?

Edited by Teach

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Teach said:

_tmainCRTStartup() is calling a function that is either typo/missing or un-linked reference. Can you post a log dump on pastebin or something?

YWtlUz8.jpg

this?

MM4wO1Y.jpg

 

Edited by DarkEmpire
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's not registered as us owning the Dedicated Files like regular Atlas, I think they need to set it as a free download

Share this post


Link to post
Share on other sites

It could have very well just been a memory leak- doing some digging in the meanwhile

10 minutes ago, DarkEmpire said:

YWtlUz8.jpg

this?

MM4wO1Y.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Teach said:

It could have very well just been a memory leak- doing some digging in the meanwhile

 

This error is constant, if you allow the construction in the newbie location

Edited by DarkEmpire
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, DarkEmpire said:

This error is constant, if you allow the construction in the initial location

Good job isolating it- so yeah there's something missing in the init of the initial location that is missing reference to construction since it was not intended? I don't know korean though 😞 

  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

in my launch.bat i have this, it boots up but crashes straight with this error: Failed To to load or parse entries from ServerGrid.ServerOnly.json

 

ShooterGameServer.exe Ocean?ServerX=1?ServerY=0?AltSaveDirectoryName=B1?MaxPlayers=100?ReservedPlayerSlots=30?QueryPort=57561?Port=5761?SeamlessIP=14.202.250.120 -log -server

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, We have a private Dedicated Server I7 last Gen, 16 gram, and SSD 400G can we run a 15x15 map with this one ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, T3RMINA1 said:

in my launch.bat i have this, it boots up but crashes straight with this error: Failed To to load or parse entries from ServerGrid.ServerOnly.json

 

ShooterGameServer.exe Ocean?ServerX=1?ServerY=0?AltSaveDirectoryName=B1?MaxPlayers=100?ReservedPlayerSlots=30?QueryPort=57561?Port=5761?SeamlessIP=14.202.250.120 -log -server

Having this same issue, If anyone could help out.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Teach said:

Good job isolating it- so yeah there's something missing in the init of the initial location that is missing reference to construction since it was not intended? I don't know korean though 😞 

ZGbg90N.jpg

 

RgDtZGu.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, ReilanT said:

Hello, We have a private Dedicated Server I7 last Gen, 16 gram, and SSD 400G can we run a 15x15 map with this one ? 

You  are basically asking if you can run 225 servers. ;) Short answer: absolutely not. Look into how these servers actually function.

Also, important info you forgot to mention: amount of players and inet speed.

If you keep players under, i would say 10, maybe...maybe a 1x2 or 2x1.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, kreliz said:

You  are basically asking if you can run 225 servers. 😉 Short answer: absolutely not. Look into how these servers actually function.

Also, important info you forgot to mention: amount of players and inet speed.

If you keep players under, i would say 10, maybe...maybe a 1x2 or 2x1.

ok Thanks a lot for you awnser ! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you are having crashes or anything of the sort please join the stream as I cover how to fix them! 99% of them are just a misconfiguration that can be easily solved. Also if you are asking me to help please post in the topic i included in this post.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, SpacemanSpiff said:

Does anyone knows how to add a node to a ship path on the editor. Can't find the key to do it on commands.

"+" on the numpad while your mouse is hovering over one of the nodes.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×