Jump to content

gkitti7

Maps still broken...

Recommended Posts

Network: Unofficial /Nitrado servers

Grid: All

Description of issue: If you log out in any grid other than A1/home region your map and atlas become blank again and you have to travel back to A1 and re log to get it working again. On top of that if you have any treasure maps either in your inventory or a nearby container your game will begin to lag getting progressively worse. And if you open your inventory or container with treasure maps they are blank again and your entire Xbox will freeze or kicking you out of parties and making it almost impossible to close the game or navigate to Xbox home. 

Any screenshots or video demonstrating the bug: Not at this time and extremely hesitant about experimenting. 

Repro steps if available/applicable:
CCC. Follow the above steps as mentioned. 

Please look into this. We have a nine map cluster and a host who has put so much time and effort into the ini codes and settings to make an extremely popular cluster. We have one of the highest populations in the unofficial server list yet we are losing players every day who are tired of the map issues and lag.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, gkitti7 said:

Network: Unofficial /Nitrado servers

Grid: All

Description of issue: If you log out in any grid other than A1/home region your map and atlas become blank again and you have to travel back to A1 and re log to get it working again. On top of that if you have any treasure maps either in your inventory or a nearby container your game will begin to lag getting progressively worse. And if you open your inventory or container with treasure maps they are blank again and your entire Xbox will freeze or kicking you out of parties and making it almost impossible to close the game or navigate to Xbox home. 

Any screenshots or video demonstrating the bug: Not at this time and extremely hesitant about experimenting. 

Repro steps if available/applicable:
CCC. Follow the above steps as mentioned. 

Please look into this. We have a nine map cluster and a host who has put so much time and effort into the ini codes and settings to make an extremely popular cluster. We have one of the highest populations in the unofficial server list yet we are losing players every day who are tired of the map issues and lag.

 

Bump

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, the maps need fixed! Players are leaving from our servers loosely translate to player base leaving the game. Most console players are playing on unofficial dedicated as we can not compete in any larger sized battles with PC as the lag is so great and our machines can not keep up.

Player base was already down so low before console was introduced and now between PC mega companies griefing and trolling new console players and now the unofficial dedicated server issues I fear the player base is dropping drastically yet agian.

I believe with the new games out now and upcoming releases,  and problems exist for consoles it can be the beginning of the end for Atlas if not remedied very soon.

  • Like 2
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

We've got a fix in the pipeline for maps, it's currently going through cert at the moment, unfortunately, it's not something we can fully put through its paces until it's in the live environment, so we'll have to see for sure whether this will resolve all cases.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Jatheish said:

We've got a fix in the pipeline for maps, it's currently going through cert at the moment, unfortunately, it's not something we can fully put through its paces until it's in the live environment, so we'll have to see for sure whether this will resolve all cases.

I mean we all had our doubts that the maps could be fixed at all considering the lack of json files or whatever they are called. But you guys did something and it worked for the home regions so I have the utmost confidence that you guys can figure it out. And I'm just happy to know that you guys are paying attention to us after all. Was really having doubts for a minute so thanks for the response. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I hope the lag fix is in the pipeline also. Just crossed into a expansion server  with a loaded brig only to hit instant lag with 4 ghost ships directly in front and then dashdoarded straight to xbox home. Log back in a ship was sunk. Thanks Grapeshot, hours upon hours of progress lost!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×