Jump to content

Sign in to follow this  
Excelex

Just tested this.

Recommended Posts

Joined the game with a party chat of 12 people, the game lagged like hell.

Restarted the game with no party chat, and the game no longer lagged..

 

whaaa? care to explain this GS?

Share this post


Link to post
Share on other sites

GrapeCard doesn’t want you chatting with other players.

Pirates are men of action, not words! 

Belay yer jibber jabber, ya Salty Dog, and hoist the mizzen!

(Pretend it’s “immersion”. They’ll fix it eventually. Probably.)

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
47 minutes ago, Excelex said:

Joined the game with a party chat of 12 people, the game lagged like hell.

Restarted the game with no party chat, and the game no longer lagged..

 

whaaa? care to explain this GS?

There is a bug we're investigating atm which can cause the frames to get really bad, folks are posting various workarounds to sort it out -- may not be related to party chat but just restarting the game that had fixed it.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Excelex said:

Joined the game with a party chat of 12 people, the game lagged like hell.

Restarted the game with no party chat, and the game no longer lagged..

 

whaaa? care to explain this GS?

It’s basically the luck of the draw with the lag. We didn’t have 12 in our party but we have 5 and didn’t experience any lag.

having said that, when our ship builder finally got on he spawned at a free port and experience over an hour of lag until he gave up and just spawned on the lawless island we were on and we built the shipyard and schooner on the island.

out of the 12 hours I played, I did experience maybe about 15-20 minutes of lag, but it didn’t last long. Thinking it might be a server thing, because even though he lagged for an hour at the Freeport, once he got to our island he didn’t lag anymore which was cool for him.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I played for about 2 hours steady choppy lag the whole time Dc'd about 3 times, each time I DC'd i quit out of Atlas and relogged in still steady lag, with a steady ping of 255 it was literally like I was in a server capped war on Ark lol

Edited by Blizz419

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is a FIX i made to play in party chat on xbox.

 

First DO NOT GO IN PARTY CHAT!

 

Launch the game, and fully load into the game. Now make sure you let the textures and everything else load in. NOW Join a party chat, and the lag should not be there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×